Click here for English language

Wilt u ons bezoeken mail dan eerst.

Bij deze site horen ook de volgende pagina's klik op de trefwoorden om ze te bekijken

Timberwolf Battlefield tour 2006 ---- Krantenknipsels ---- Bezoek Timberwolf veteranen 104de Infanterie Divisie.---- Timberwolf Album----Kleurenfoto's 104de----Battlefieldtour 2004 ----Bevrijding Achtmaal----Foto's gevonden na de gevechten---- Opa als Dwangarbeider ---- Battlefield tours 2003----Onze Speciale Boeken---- Herinnerings mars ---- Timberwolf Retreat Camp 2004----Generaal George Marshall Museum ----Fort II Wommelgem---- Archeon ----Militaria links ---- Te Koop ----Vind het 5e Varken ---- Forum tweede wereld Oorlog----Amerikaanse Krijgsgevangenen in Achtmaal??? ---- Vluchtelingenhulp ---- Ander Appel meisje---- Amerikaanse Vlag met 42 sterren?---- Wie kent deze Britsche Soldaten? ---- Nieuwe index ---- Bladwijzer ---- Mr Dukes Militaria Museum ---- Oude Aanzichtkaarten van Zundert ---- WO2 VETERANEN ALBUM ---- 3 Timberwolf foto's in een boek van Etten en Leur ---- Dingen die we nog zoeken ----

Hij die een trotse Timberwolf is houdt zijn neus hoog.

Achtmaal werd bevrijd door de 104de Timberwolf Divisie met

het 555ste Luchtafweer geschut en het 750ste Tank bataljon

En het Britse 147de Regiment van het Royal Armoured Core

Daar zijn we hen nog steeds dankbaar voor.

Uniformen zijn erg belangrijk hiermee kunnen we goed laten zien hoe onze bevrijders gekleed waren.

ons museum nu

Eigenlijk begon het allemaal in het voorjaar van 1995, (We waren Teun 7 en Bart 9 jaar). TV, Radio, Kranten, school alles draaide om de tweede wereldoorlog. Opa begon weer te praten over de tijd dat hij gedwongen werd in Ulm in Duitsland te werken, en hoe ze bevrijd werden door gekleurde Amerikaanse soldaten. Hij had nog nooit anders dan blanke mensen gezien, maar hij was ook nog nooit zo blij geweest als toen hij deze mensen zag. (Mensen van de Amerikaanse 44ste Divisie vertelden ons dat zij Ulm bevrijd hebben) Onze twee Oma's vertelden ook veel over die tijd en wij waren erg ge´nteresseerd. Een van hen woonde in een boerderij bij het landgoed "Walstein"   

En de andere Oma vertelde ons over de vlucht van Breda op 10 mei 1940.

In Mei begonnen de bevrijdingsoptochten en dat bracht ons op het idee te gaan sparen, nu Teun gestopt is ga ik alleen door met verzamelen. Vooral over de 104de infantry divisie, The Timberwolves.

Op de boeken site vindt u veel boeken vaak geschreven door veteranen over de bevrijding van Achtmaal en west Brabant

Hoogtepunten uit de tijd dat ik verzamel zijn als er een veteraan of familielid uit Amerika komt om mijn museum te bezoeken.

De Timberwolf battlefield tours zijn ook steeds erg welkom.

Wij hebben erg veel vrienden onder de Timberwolves en hun familie.

Dit onofficieel museum startten we dus al in 1995.

...

Seagulls

Old Faithful

Mountaineers

Soms kijken mensen wat vreemd tegen onze verzameling aan maar we sparen niet het geweld maar de bevrijding.  Het is nooit goed als mensen elkaar onderdrukken!

Het woord oorlogsmuseum is een groot woord voor mijn collectie, maar de beste omschrijving.

Enkele vooroorlogse Nederlandse uniformen

..

In deze vitrine kast liggen helmen van Amerika, Engeland en Nederland. Na jaren zoeken hebben we eindelijk enkele echte Amerikaanse Tweede Wereldoorlogse helmen gevonden, Helaas vaak zonder binnenhelm maar binnen ons budget. We hebben ook een Britsche RAF hoed waar in Birma mee tegen de Japanners is gevochten. Bij de helmen hebben we wat spulletjes gelegd die de mannen die deze helmen op hadden gebruikt zouden kunnen hebben.

...

Nog meer Uniformen en wat spullen om het op te vullen.

Geweren op deze foto's zijn allemaal gewoon zelf getekend en met de figuurzaag gemaakt door mij toen ik nog op school zat.

Ik spaar alleen legale dingen natuurlijk.

...

Verzamelend vonden we ook veel interessante papieren en foto's en een "scrapbook" met Generaal (Terrible) Terry Allen op de kaft. Hij leidde de 104de en de meeste veteranen spreken erg goed over hem.

Hij is heel erg gerespecteerd.

...

We houden ook van die kleine boekjes en brochures uit die tijd, ze werden vaak geprint in Londen. Ze waren natuurlijk allemaal tegen de Duitsers. Verder hebben we deze kopie van een Wolf Scout certificaat.

De Timberwolf Howl is nieuw

Klik hierboven voor een hele goede prent uit die tijd.

Ook in Nederland werden stiekem krantjes geprint om rond te delen zodat mensen op de hoogte bleven van wat er werkelijk gebeurde . Men zegt dat dit machientje in de oorlog is gebruikt.

 We weten nu dat de 104de Timberwolf divisie gedurende de bevrijding van Achtmaal en Zundert gekoppeld was aan het Britse 147de Regiment Royal Armored Core.

We weten dat ook zij een goede plaats in onze verzameling verdienen, dus we beginnen nu ook een speciaal hoekje voor hen.

We zouden graag meer weten over hun manier van kleden en ook alle andere details die we kunnen krijgen zijn welkom. Dus als er iemand is die ons kan helpen dan zouden we heel dankbaar zijn.

We vragen ons ook af of er nog iemand van hen is die zich de bevrijding van Achtmaal en Zundert kan herinneren? Zijn er misschien boeken over dit regiment?

Tot zover een beetje over mijn verzameling en museumpje.

Het is niet zo gemakkelijk om aan echte oude dingen te komen en we hebben ook wel eens dingen gekocht die namaak blken te zijn. dat gaf teleurstelling maar ik leerde er ook veel van.

Boeken zijn onmisbaar.

Vanaf hier vindt u vragen en interessante dingen.

U kunt er met uw rechter muisknop op klikken voor grotere foto's of het verhaal wat er bij hoort.

Anders werd onze pagina zo groot dat hij te lang nodig heeft om te laden.

Hopelijk uw begrip hiervoor.

Erg trots zijn we op deze plaquette die een vriend van ons op 31 Augustus 2002 voor ons in ontvangst mocht nemen op de reŘnie van 

"104th Infantry Division National Timberwolf Association" 

Wie kent deze soldaten?

.........

Klik op de bovenstaande foto's voor meer

Als u een van deze soldaten kent, schrijf het ons dan a.u.b.

Wallstein

Hier waren ze gelegerd van eind 1944 tot het einde (denken we)

KLIK HIERTIMBERWOLFKLIK HIER

FOTOALBUM

Wie zou in het begin van de strijd aan de Belgisch Nederlandse grens bij Wuustwezel - Achtmaal gem. Zundert toch deze foto's verloren zijn?

Toen Achtmaal bevrijd was en het stil werd heeft iemand ze in een schuttersputje gevonden, en nu hebben wij ze gekregen.

......

klik de foto

 links:

Krantenknipsels

Een meisje waarschuwde enkele soldaten van A 329de verkenners van de Timberwolf divisie.

Een ander meisje dat appels aan de 104de Timberwolf divisie uitdeelde

Achtmaal:Dit huis bood een schuilplaats voor piloten die in het geheim Nederland verlieten, op hun route teug naar Engeland maar ook aan andere vluchtelingen, wie kan het zich herinneren?????????? (Klik voor meer informatie)

Een klein beetje informatie over onze opa, Bart van Dijk, in zijn tijd als dwangarbeider in Duitsland in de tweede wereld oorlog

(klik op  de afbeelding)

Herinnert u zich deze muziek nog?

Boeken die we hebben en die we nog zoeken.

Hulp gevraagd, Weet U? (klik op de vraag voor meer informatie)

Meer over het schilderijtje dat in de buurt van Sittard werd geschildert door een Duitse soldaat?

 

Of over de soldaten die gevangen werden genomen in Achtmaal, eind Oktober 1944?

Zouden ik zo brutaal mogen zijn u het volgende te vragen????

Hebt u nog iets aan mijn "museum" toe te voegen ???

Uniformen; Foto's; Emblemen; Riemen en tassen enzo; Dus eigenlijk alles wat er in de oorlog gebruikt werd en wat legaal is om te hebben.

Graag (dus) eerst een E-mailtje A.U.B. ........................................!

Verhalen van alle veteranen en burgers over die tijd worden zeer gewaardeerd en ik ben blij met alle foto's uit die tijd, gescand of gekopieerd, alles is welkom.

Klik op de jeep voor onze zoek pagina

Buiten de 2e Wereldoorlog  ben ik ook erg geinteresseerd in KNIL en Nederlands Indie. Intussen hebben we met enkele vrienden ook een reenactment groep opgericht genaamd "'t vergeten leger" 

We hopen dat u het ook leuk vond,

Groeten van

Bart Oostvogels

reactiesHier graag

Email:

 Wilt u A.U.B. ons gastenboek tekenen?

Free Guestbook from Bravenetpowered by Powered by Bravenet bravenet.com

Iets te vragen of zeggen? Probeer a.u.b. ons FORUM

klik hier.

Free Message Forum from Bravenetpowered by Powered by Bravenet bravenet.com

Hier kunt u dingen vragen of vertellen; als u dit adres bewaard kunt u geregeld terug komen om naar reacties te kijken. Kan zowel in Nederlands als in een andere taal.

Als u graag een banner gebruikt naar deze pagina, click dan rechts op de banner en sla hem op

Ga naar: Go To:

Web rings and Awards

Klik hier voor de bladwijzer

Of ga terug naarde homepage

other websites by this webmaster are

Andere websites van deze webmaster zijn:

Stationaire Motoren...... Militaria 2eWO

Stationary Engines .........  Militaria WW2

Achtmaal- Zundert - Wernhout-▒- pre WW2
Steam Galloper - stoom Draaimolen
Te koop; For Sale
Muizenpuntje brocante
't Slagveld / the battlefield
Add Me!

Webmaster: J.Oostvogels van Dijk

ęcopyright Jeanne Oostvogels van Dijk

stmoverz@hetnet.nl

Note/opmerking: as far as we know there is no copyright the shown pictures in this site, if we are mis informed please tell us and we'll remove the picture at once / zo ver wij weten is er geen coppy right op de getoonde foto's op deze site, als we verkeerd zijn geinformeerd meld het ons dan en wij zullen betreffende afbeelding verwijderen.